Financiering

Individuele begeleiding valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente waar je woont. Met een WMO-indicatie worden de kosten hiervoor (gedeeltelijk) betaald door de gemeente.

JIJ! Advies en Coaching heeft een overeenkomst met de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden. Daar kunnen wij ’zorg in natura’ bieden. Je hebt er zelf dan geen omkijken naar.

Je kunt ook kiezen voor een persoonsgebonden budget. Met een persoonsgebonden budget (PGB) mag je zelf zorg en begeleiding inkopen. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de financiële administratie. Informatie over het PGB vind je op www.pgb.nl.

Dagbesteding kan gefinancierd worden met een WMO-indicatie of vanuit de participatiewet. Financiering is ook mogelijk via de zorgverzekeringswet als je een indicatie WLZ (wet langdurige zorg) hebt.

Voor het bieden van individuele begeleiding of dagbesteding kunnen gemeenten een eigen bijdrage vragen. Wil je meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met de gemeente waar je woont of kijk op www.hetcak.nl.